Login
or
Sign Up

Blog

Doğru Perde Seçimi


IŞIK
Görülen değil gösterendir. Işığın mekana dağılımının mekanda bulunanların davranışlarını doğrudan etkilediği bilinmektedir. Gün içinde daha sıklıkla kullanılan oturma odası gibi mekanlar için pozitif enerji veren, güneş ışığından daha fazla faydalanılmasını sağlayan transparan ve açık tonlu tülleri seçebilirsiniz. Yatak odası gibi mekanlarda tarza göre rustik, naturel görünümlü, yarı saydam kumaşlarla ışığı yumuşatabilirsiniz. Daha egzotik bir ortam oluşturmak istediğinizde ise koyu ve renkli fonluklarla, ışığı filtreleyerek, mekanın ışığını istediğiniz düzeyde tutabilirsiniz.

RENK
Renk Tonları, içerdikleri titreşimli enerji ile insan psikolojisini önemli derecede etkiler ve bu titreşimler enerjimize yansır. Günün büyük bir kısmının geçirildiği ortamlarda gözü dinlendiren, sakinleştiren, beyaz, naturel toprak tonlar ve açık renkler kullanabilirsiniz. İhtişamlı bir hava oluşturmak istediğinizde ise altın sarısı, gece mavisi tonları ve bordo gibi koyu tonları tercih edebilirsiniz. Mutfaklarda beyaz, mint ve turkuaz tonları, yatak odalarında ise sedef, pudra ve pembe gibi yumuşak tonları seçebilirsiniz.

DOKU
Dokular yüzeylere estetik değerler katarak hacim kazandırırlar. Dokulu kumaşlar, dekorasyonu etkileyen en önemli ögelerdendir ve mekanı olduğundan daha farklı gösterirler. Yumuşak dokulu kumaşlar dokunma hissi uyandırır ve sıcak bir hava oluştururlar. Mekanda yoğun dokulu bir kumaş kullanılmış ise kombin olarak düz dokulu kumaşlar ile denge oluşturabilir.

FORM
Pencere ve odanızın formuna uygun perde seçimlerinizle yaşam alanlarınızı çok daha keyifli hale getirebilirsiniz. Odanız küçük pencereli ise zebra, stor tarzı mekanize perdeler ile daha ferah bir ortam oluşturabilirsiniz. Yüksek tavanlı büyük bir mekan ise farbelalı, drapeye uygun dökümlü, damask desenli kumaşlar ve bu seçimlerle kombinlenebilecek düz saten ve bantlı kumaşlar tercih edebilirsiniz.

Sticky

Comments are closed.